неделя, 9 август 2020 г.

Никола Бенин. Пловдивско дерби. Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив 2:0

 Никола Бенин


Ботев Пд: Янко Георгиев – Иван Бандаловски, Станислав Работов, Виктор Генев, Мите Цикарски – Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса – Маркиньос Педросо – Тодор Неделев, Антонио Вутов, Атанас Петров

Треньор: Ферарио Спасов

Локомотив Пд: Мартин Луков – Динис Алемйда, Лукас Масоеро, Милош Петрович – Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас – Димитър Илиев, Анте Аралица

Треньор: Александър Тунчев


1:0 Тодор Неделев (9)

2:0 Атанас Илиев (56)


НА ЖИВО: Дерби! Ботев Пд 2:0 Локомотив Пд (видео + галерия)


Тимът на Ботев Пловдив записа повече от позитивен старт на сезона си в efbet Лига, след като в първия кръг срази градския съперник и супершампион на България – Локомотив Пловдив, с 2:0 на футболната база в „Коматево”. Резултатът е напълно резонен с оглед това, което се случи на терена, като „канарчетата” бяха по-адекватният отбор и логично взеха трите точки в първия мач за двата отбора през сезон 2020/2021.

Тодор Неделев откри резултата в деветата минута, вдигайки трибуните, а в 62-ата центрира за Атанас Илиев, който дебютира за „жълто-черните” с попадение. До края на срещата „смърфовете” не успяха да затруднят особено отбраната на големия съперник и стартираха новия сезон с поражение.

Още в шестата минута Ботев Пловдив пръв стигна до опасност. Топката бе центрирана от фаул чрез Неделев, а Иван Бандаловски засече с глава, но Мартин Луков направи страхотно спасяване и спря топката пред голлинията си. Тя не бе уловена от вратаря, но Салинас притича и я изрита силно напред, за да преустанови опасността за "жълто-черните". Две по-късно дойде и първият шанс за Локомтоив Пловдив, но ударът на Аралица беше безкрайно неточен.

Тодор Неделев откри резултата в мача, след като си взе топката през Атанас Илиев и с плътен удар с левия крак по диагонала матира Луков в деветата минута.

В 49-ата минута Брисент Карагарен можеше да накаже грешка на Янко Георгиев, който не изчисти добре центрирана топка, но при повторната си намеса стражът на "канарчетата" изчисти топката. Две по-късно  Умарбаев центрира от фаула, а Аралица засече с глава, но доста неточно - аут. В 56-ата минута Ботев удвои актива си. Тодор Неделев центрира от корнер, а Атанас Илиев се извиси и отправи удар с глава, а топката влетя в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Луков.

Ботев Локо

реньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов бе много доволен след победата над градския съперник Локомотив с 2:0. Наставникът на „канарчетата“ заяви, че това е само началото и тимът ще се развива още.

Въпреки че имахме малко веме за подготовка и привлякохме много нови играчи. Победата ни не търпи Блокирахме силните страни на Локомотив и ги накарахме да центрират. Справихме се, защото имаме“.

"Много добре проведен мач от тима. Повече не може да се иска от момчетата и то особено в мач срещу градския съперник. Привлякохме тези играчи, които имат много добри качества. Научени футболисти. Влязохме в този мач с една контрола в 40 градусова жега с Етър. Качествата на играчите правят системата. Изключителното съм доволен от дисциплинираната игра. Поведението и класата на футболистите ми ме карат да съм оптимист за бъдещето“, добави още той.

„Срещу други отбори може да реагираме различно. Имаме желанието да променим схемата, но когато има успех, не знам защо да се променя. Това е само началото. Напълно заслужихме трите точки“, заяви Спасов.

„Миналия сезон, въпреки че малко не ни достигна да постигнем по-голямата цел. Тогава ни липсваше това качество, което беше днес. Имаме по-голяма вариация. Трябва да се развиваме и да побеждаваме. Това е най-важното и хората са доволни. Трябваше да ги зарадваме след слабите мачове през миналия сезон".

gongtv

“Не играхме по начина, по който можем. Ботев се възползва от двата си шанса. Честитя им победата. Не влязохме както трябва в мача. Очаквахме друго, но в дербито всичко може да стане”, каза Гонзо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар