вторник, 12 януари 2021 г.

Посетителите в Лувъра намаляват поради ограниченията на COVID - 19

 Никола Бенин

В Лувъра , най-големият музей в света, е налице спад на броя на посетителите от над 70% през миналата година.

Постъпленията са намалели с повече от 90 милиона евро (110 милиона долара) в сравнение с 2019 година.

Лувърът, който беше затворен за шест месеца по време на блокирането на френския коронавирус, отбеляза, че броят на посетителите намалява до 2,7 милиона през 2020 г. от 9,6 милиона през 2019 и 10,2 милиона през 2018, което беше рекордната година.

Посещения на чужденци, по-специално от САЩ, Китай, Япония и Бразилия, които обикновено съставляват три четвърти от общите посещения, не са престанали, особено през обикновено натоварените летни месеци.

Музеят успя да ограничи щетите с изложбата си „Леонардо да Винчи“, която привлече 1,1 милиона посетители и завърши преди първото френско заключване през пролетта.

Лувърът също така използва престоя, за да увеличи цифровото си предлагане, като броят на онлайн абонатите се е увеличил с над един милион от 2019 до 9,3 милиона, а уебсайтът louvre.fr регистрира 21 милиона посещения.

Той също така намери нови начини за набиране на пари, включително със световното разпространение на документалния филм "Една нощ в Лувъра: Леонардо да Винчи", предназначен за киносалони, и "Оферта за Лувъра", който според него е събрал 2,4 милиона евро чрез търг на произведения на живи художници и на „преживявания веднъж в живота“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар