сряда, 23 септември 2020 г.

Никола Бенин. Двойките в „установени отношения“ във Великобритания вече официално имат право да правят секс съгласно правилата на Covid

Никола Бенин


Но какво означава „установена връзка“? Е, това е между вас, вашия потенциален партньор, за когото говорите с всички приятели в груповия чат.

Двойките, които не живеят заедно, но са в "установени" отношения, вече имат право да се срещат и да правят секс отново в по-голямата част на Англия.

Но непринуденият секс все още е забранен в ръководството на правителството - макар че се наблюдава нарастващ брой случаи.

Насоките, тихо актуализирани през последните няколко дни, разчистиха пътя за хората да нарушават правилата за социално дистанциране - при някои обстоятелства - с хора, с които не живеят.

Преди това беше осъдително нарушение на указанията да отидете в къщата на партньора за връзка.

Това е така, въпреки че събирането на до шест души е законно в райони, които не са локално заразени. Трябва да стоите на два метра разстояние от хора извън вашето домакинство.

Сега, когато насоките са актуализирани, се казва, че хората, които не живеят заедно, вече не трябва да поддържат социално дистанциране - ако са в „установена връзка“.


Струва си да напомним, че въпреки това освобождаване, интимният контакт между двама души от различни домакинства като цяло все още е срещу насоките за социално дистанциране.

И това означава, че случайният секс все още не е на картата.

Ръководството казва, че трябва „да стоите на разстояние два метра от хората, с които не живеете, където е възможно, или един метър с допълнителни предпазни мерки“.

В него се добавя: „Ако сте в ранните етапи на връзката, трябва да обърнете особено внимание, за да следвате насоките за социално дистанциране.

„Ако възнамерявате да поддържате близък контакт с някого, трябва да обсъдите как можете да помогнете за предотвратяване на рискове, например, като се уверите, че и двамата избягвате близък контакт с хора, с които не живеете.“

Изглежда, че това ръководство не се прилага в големи части на Англия, които са в локални блокировки - включително Бирмингам, Манчестър, Ливърпул и Нюкасъл.

В тези области всякакви социални посещения - социално дистанцирани или не - в частния дом или градината на друго лице са забранени.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар