четвъртък, 24 септември 2020 г.

Никола Бенин. Байерн Мюнхен спечели Суперкупата на Европа след успех с 2:1 над Севиля

 Никола Бенин





Байерн започна доста активно двубоя и започна да гради атаки още от първата минута, но Севиля излезе напред в резултата. Окампос беше точен от дузпа в 13-ата минута. Нарушение на Алаба срещу Ракитич в наказателното поле накара съдията Антъни Тейлър да посочи бялата точка.

В 34-ата минута невероятна атака на Байерн позволи на Горецка да реализира изравнителното попадение. Мюлер пусна отличен пас към Левандовски, който просто свали топката към голмайстора за Байерн и той не остави шансове на вратаря на Севиля.

В 104-ата минута на мача Мартинес се разписа с глава след недобра намеса на Буну при центриране от корнер и удар на Алаба, но Мартинес беше на точното място, за да изведе отбора си напред в резултата. 

Байерн Мюнхен - Севиля 2:1
голмайстори: 0:1 Окампос (13-дузпа), 1:1 Горецка (34), 2:1 Мартинес (104)

Ето и съставите на двата отбора:

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Павар, Кимих, Гнабри, Левандовски, Сане (70-Толисо), Горецка (99-Алфонсо Дейвис), Ернандес (99-Мартинес), Мюлер, Алаба (112-Боатенг)

Севиля: Буну, Окампос, Сусо (73-Гудел), Жордан (94-Франко Васкес), Де Йонг (56-Ел Несири), Ракитич (56-Торес), Кунде, Хесус Навас, Ескудеро, Диего Карлос, Фернандо

съдия: Антъни Тейлър







Няма коментари:

Публикуване на коментар