вторник, 13 октомври 2020 г.

Никола Бенин. ВСИЧКИ ЗА ЕДИН - Онлайн конференция

 Никола Бенин


CECOP организира конференция за реакцията на кооперациите, притежавани от работници, на нестандартна заетост на 3 декември 2020 г. след публикуването на доклада ALL FOR ONE.

Нестандартните работници стават новият стандарт. Това поражда няколко опасения относно непрекъснато влошаващите се трудови права и условия, застрашени достойни доходи, достъп до социални права и колективно представителство.

След индустриалната революция кооперациите, притежавани от работници, отговарят на нуждите на хората, за да гарантират тяхната заетост. Много нестандартни работници като работници за собствена сметка, на свободна практика и работници на платформи използват кооперативните решения за постигане на по-високо качество, сигурност на работното място, често достъп до социална защита и достойнство в техния трудов живот.

През последните месеци пандемията COVID-19 показа, че признаването на нестандартни работници, включително работници на платформи, остава предизвикателство в националните и европейските трудови разпоредби, което прави работниците уязвими и усложнява получаването на монтиране. Неуспехът да се адаптира националното и европейското трудово законодателство, за да обхване нестандартните работници, влоши въздействието на настоящата криза, излагайки на риск доходите и поминъка на работниците.

След публикуването на доклада ALL FOR ONE, онлайн конференцията на CECOP ALL FOR ONE ще разгледа какво е измислила „кооперативната лаборатория“ в Европа, за да се справи с неблагоприятните ефекти от нестандартната заетост.




Няма коментари:

Публикуване на коментар