събота, 1 април 2023 г.

Никола Бенин - председател на журито на Петото градско състезание "Буквоплет" в Русе

 


Днес, 1-ви април 2023 година, се проведе Петото градско състезание Буквоплет в Русе. Любезен домакин този път беше РБ „Любен Каравелов“, в чиято богата програма, посветена на четенето и детската книга, намери място завърналият се след прекъсване от 3 години празник на грамотността.  

          Представители на 13 училища от Русе показаха много знания по български език и бяха поздравени от началника на РУО д-р Росица Георгиева. Сред правилата и задачите на състезанието второкласниците бяха водени от Илия Деведжиев, подкрепян от компетентното жури в лицето на доц. Даниела Йорданова, д-р Никола Бенин, от РУ „Ангел Кънчев“, и журналиста Габриела Стефанова. Талантливите певци на Общински детски център за изкуство и култура създадоха добро настроение на участниците и техните родители.

           След оспорвано състезание в три кръга на Буквоплет в Русе за 2023 година беше обявена Дария Павлова от СУЕЕ „Константин-Кирил Философ“. Втори стана Александър Сираков от ОУ „Възраждане“. Двамата второкласници получават правото да участват в националното състезание в Пловдив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар