вторник, 8 декември 2020 г.

Никола Бенин. Маргарет Кийнън (Margaret Keenan) е първата жена в света, която е ваксинирана с Pfizer / BioNTech Covid-19

 Никола Бенин



Маргарет Кийнън (Margaret Keenan) е прекарана с аплодисменти от персонала на университетската болница в Ковънтри, след като стана първият човек в света, получил одобрена ваксина Pfizer/BioNTech Covid-19. Photograph: Reuters

Беше 6,31 ч. сутринта на 8 декември 2020 година, когато ранобудната Маргарет Кийнън запретна ръкав, докато седеше на стол в местната й болница в Ковънтри, при наблюдение на световната преса, и стана първият човек в света, получил ваксината Pfizer / BioNTech Covid-19 . 90-годишната жена направи история с коледен пуловер на пингвин.

Слънцето тепърва трябваше да изгрява, но в зоната на Великобритания срещу пандемията на коронавируса беше настъпила нова зора.

Тя беше срещната с бурни аплодисменти от болничния персонал, когато беше изведена по коридора с инвалидна количка. Това бележи началото на най-голямата програма за ваксинация, която Великобритания някога ще види.





Няма коментари:

Публикуване на коментар