четвъртък, 3 юни 2021 г.

Политика на ЕС и управление на градските води - Предизвикателства при изпълнението (EU Policy and Urban Water Management - Implementation Challenges)

Участие на Никола Бенин в семинар Политика на ЕС и управление на градските води - Предизвикателства при изпълнението

Participation of Niкola Benin in the seminar EU Policy and Urban Water Management - Implementation Challenges



Осигуряването на постоянно снабдяване с чиста вода за населението не е проста задача; трябва да се вземат предвид замърсяването, нарастването на населението, разширяването на градовете, логистиката на водния транспорт и наводненията. Този семинар изследва предизвикателствата, пред които са изправени публичните власти при прилагането на Рамковата директива за водите на ЕС (РДВ) и Директивата за пречистване на градските отпадъчни води (UWWTD). Като се фокусираме върху трите аспекта на:
- Стандарти за качество на околната среда,
- Повишаване на морското равнище и изблици на облаци
- циркулярност и повторно използване на водата
Обсъждаме как преразглеждането на UWWTD може да помогне за постигане на амбицията за нулево замърсяване и да увеличи съгласуваността на политиката за водите.

Ensuring a steady supply of clean water to the public is no simple task; pollution, population growth, urban expansion, water transport logistics and flooding must all be considered. This workshop explores the challenges faced by public authorities in implementing the EU Water Framework Directive (WFD) and Urban Wastewater Treatment Directive (UWWTD). By focusing on the three aspects of:
- Environmental quality standards,
- Rising sea-levels and cloudbursts
- circularity and reuse of water
We discuss how revising the UWWTD can help meet the zero-pollution ambition and increase coherence of water policy.

Няма коментари:

Публикуване на коментар