сряда, 14 април 2021 г.

Русенският университет "Ангел Кънчев" беше домакин на Втората онлайн среща на транснационалните партньори по проект "Невропедагогика" (Neuropedagogy)

 Никола Бенин


На 13 и 14 април 2021 година Русенският университет „Ангел Кънчев“ беше домакин на Втората онлайн среща на транснационалните партньори по проект „Невропедагогика“ (Neuropedagogy), Project number: 2020-1-PL01-KA203-081740, Programme: Erasmus + Strategic Partnership for Higher Education. На срещата присъстваха всички партньори: Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, FUNDACION UNIVERSITAT JAUME I-EMPRESA, INNETICAРусенски университет „Ангел Кънчев“, UC LIMBURG, PANEPISTIMIO PATRON, UC LEUVENP0. Екипът по проекта към Русенския университет „Ангел Кънчев“ запознаха участниците, посредством видеоклипове, с историческите и културните забележителностите на град Русе, както и с постиженията на университета в областта на наукат и обучението на студенти. За създаване на добра обстановка за работа и за сприятеляване на партньорите по проекта Neuropedagogy бяха подготвени от домакините два ледоразбивача.

През първия ден всеки един от партньорите посредством две презентации представи резултатите от Анкетните карти и от кабинетните изследвания. Целта на анкетите е да се идентифицират нуждите от обучение на преподаватели във висшето образование с цел прилагане на неврологията в сферата на преподаването и ползване от знанията, които тази съвременна наука може да предостави за подобряване на качеството и ефективността на процеса на преподаване и обучение. Всички изследвания са добре структурирани и задълбочено проведени, което е добра предпоставка за подготовка на обучиптелен курс. През втория ден партньорите от INNETICA запознаха  участниците с Ръководство за добри практики. Координаторите на проекта - Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, предоставиха информация за Методика на обучение, разпространението и оценката на проекта.

 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар