понеделник, 13 август 2018 г.

Замъкът на Ломбардия, Ена, Castello di Lombardia, Enna

д-р Никола Бенин

Снимка


Това е една от най-големите и най-древни сгради в Италия, с площ от около 26 000 м 2.
сикани (един от трите древни народи на Сицилия) върху основата на древната Хена, на хълма 970 м надморска височина. Смята се, че първото фортификационно съоръжение е построено в средата н XIII век пр. Хр. От сикани (един от трите древни народи на Сицилия) върху основата на древната Хена, на хълма 970 м надморска височина, за да се противопоставят на набезите на ситулите.
 Той има ключово значение в последвалата история на острова. Гърците завладяват Сицилия през VIII пр. Хр. И построили на това място акропол, както и укрепление. Когато в III пр. Хр. Сицилия става в пределите на Римската империя, римляните изграждат своя крепост.
Под замъка е бил древният храм Сикан на Серес, място на широко разпространения култ на тази богиня в цяла Италия, описан от Цицерон.

След падането на Западната Римска империя, замъкът е била използван от византийците, за да се е противопоставяла на арабските нападения в продължение на много години. Около 10-ти век замъкът е бил използван и от нормандците. Два столетия по-късно архитект Ричард Лентини го възстановява за лятна резиденция на крал Фредерик II. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар