понеделник, 2 март 2020 г.

Мончик (Monchique)

Никола Бенин

Monchique

Ресторанти

В Мончик има няколко добри местни ресторанта и почти няма международна кухня. По-долу можете да намерите нашите любими ресторанти в близост до Monchique.
  • Foz do Banho . Този португалски ресторант предлага голямо съотношение цена / качество. Храната им е много добра и обслужването също. Отлично пиле пири пири. Намира се в близост до Калдас де Мончик и курорта и курортния хотел Monchique.
  • О Луар да Фоя . Този местен ресторант на планината има прекрасна гледка към района. Храната се приготвя до съвършенство и е на разумни цени. Страхотно място.
  • A Charrette . Този ресторант предлага добра храна и добро обслужване. Щедри порции също. Те имат разнообразни ястия, но особено черното свинско е силно препоръчително. Намира се в тесните улички на град Мончик.
  • Град Мончик

    Малкият град Мончик е тихо и спокойно място. На централния площад има приятелска атмосфера с фонтани и цветя. В центъра на града ще намерите много тесни калдъръмени улички. Къщите в Monchique са доста цветни , което придава на мястото свой собствен характер.
  • Цветни къщи в Monchique

Игреджа Матрис де Мончик

В близост до центъра на града можете да намерите енорийската църква , по-известна като Igreja Matriz de Monchique . Тази хубава църква е построена през 16 век и реконструирана след земетресението от 1755 г. Тя е добре запазена. Отвън се откроява вратата . Вътре можете да намерите хубаво издълбана статуя на Исус на кръста.


Игреджа Матрис де Мончик

Convento de Nossa Senhora do Desterro

По хълмовете над града можете да намерите руините на францискански манастир, известен като Convento de Nossa Senhora do Desterro . Този манастир е построен през 1631 г., но е напълно разрушен от земетресението от 1755 г. Намира се на около 15 минути пеша нагоре от Мончик, с няколко стръмни участъка. Манастирът е разположен на частна земя, но собственикът посреща посетителите, без да заплаща нищо. От метоха можете да се насладите на красива гледка към Мончик и околностите. Само тази гледка си заслужава посещението.
Convento de Nossa Senhora do Desterro

Калдас де Мончик

В близост до село Monchique можете да намерите известен спа център, наречен Caldas de Monchique . Това е едно от най-красивите места в региона и е абсолютно най -добрата вода на Алгарве . Топлата СПА вода има температура около 31 градуса по Целзий, когато тече надолу от планината. Говори се, че водата е много здравословна за човешкото тяло. Водата се използва за релаксация , но и за лечение на ревматизъм и някои респираторни заболявания. Лечебните свойства на тази планинска изворна вода бяха открити още от римляните. В близост до Caldas de Monchique можете също да направите дълъг поход (18 км, което отнема около 6 часа). Това е чудесен начин да се възхитите на красивата природа.
Калдас де Мончик

Връх Фуя

Връх Фуя е най-високата точка на Алгарве (902 метра). Планината е част от планинската верига на Serra de Monchique. Можете да стигнете до върха на Фуя пеша, с мотоциклет или с джип. От върха на Фуя имате феноменални панорамни гледки към Алгарве. Ще почувствате, че сте на върха на света . Не забравяйте да посетите само ясен ден без облаци, в противен случай няма да видите много.
Връх Фуя

Сера да Пикота

Сера да Пикота е втората най-висока точка на Алгарве (774 метра). Той е част от планинската верига на Serra de Monchique. Гледката от върха е зашеметяваща. Освен това е много спокойно място. Можете да се качите нагоре по планината с кола, но най-добре е да вървите последната част. Някои хора намират Сера да Пикота дори за по-красива от Фоя.
Сера да Пикота

отели

Има няколко добри хотели близо до Monchique. Много от тях са съсредоточени около благополучието и предлагат спа процедури или йога класове. По-долу можете да намерите нашите любими хотели в района.

Upscale

  • Курорт и Спа Мончик . Този петзвезден хотел е всичко, от което се нуждаете за почивка. Те предлагат страхотни СПА и уелнес съоръжения, включително сауна, парна баня и ароматерапия. Има и фитнес зала и те предлагат групови занимания по йога и други спортове. Стаите са много големи, с отделна дневна и спалня. Също така услугата е много добра. Наистина релаксиращо изживяване.

Среден клас

  • Оазисът в Far Out Inn . Тази селска къща е заобиколена от природата, така че е чудесно място за почивка. Настаняването е с превъзходен персонал и страхотни стаи. Закуската също е много добра. Има хубава градина и тераса с приказна гледка към планината. Намира се в провинцията, точно извън град Мончик.
  • Casa dos Batalim . Това легло и закуска предлага всичко необходимо за страхотен престой в Monchique. Чисто и удобно е. Има кухненски съоръжения, така че можете да си приготвите сами храна. Освен това собствениците са наистина дружелюбни. Намира се в центъра на град Мончик.
  • Местни специалитети

    Когато посещавате Monchique, има няколко местни специалитета, които трябва да опитате. Като предястие опитайте вкусната пушена шунка 'presunto' или прочутото 'enchidos' , няколко вида колбаси. Други специалитети са „франго на пукара“ (пиле в земния тиган) и „асадура“ (малки филийки свинско на скара, подправени с чесън, лимонов сок и зехтин). Някои ресторанти са специализирани в пири пири пири . Не забравяйте също да опитате вкусните бадемови сладки. За да завършите яденето си, изпийте „medronho“ , типичната за региона огнена вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар