понеделник, 17 юли 2023 г.

Подобряване на устойчивата мобилност в Килкени, Ирландия

 Никола БЕНЕН



рад Килкени, в югоизточна Ирландия, е регионален център за заетост и култура и популярна туристическа дестинация, за която се очаква ръст на населението от 30% през следващите петнадесет години.

За да подкрепи устойчивото развитие на града и региона, Съветът на окръг Килкени (KCC) се стреми да подкрепи устойчивата мобилност, особено активния и обществен транспорт , и да намали въздействието на личните автомобили.

KCC пое водещата роля в Ирландия като „град с активен транспорт“ от 2012 г. насам с инвестиции в пешеходна и велосипедна инфраструктура и даде приоритет на устойчивия транспорт в своя план за развитие на града и окръга 2021-2027 г.

Съветът прилага стратегия за използване на земята за компактен растеж , подкрепяйки концепцията за 10-минутен град , и инвестира в железопътни и автобусни услуги, както и в нова велосипедна и пешеходна инфраструктура.

В този контекст градът разработва местен транспортен план за разработване на цялостна, устойчива транспортна мрежа за града, включително нова инфраструктура за колоездене и въвеждане на еднопосочни мерки в центъра на града за намаляване на задръстванията и използването на автомобили.

Няма коментари:

Публикуване на коментар