събота, 11 април 2020 г.

Никола Бенин. Прости фрази, които които карат хората да ви харесват повече

Никола Бенин


1. "Ето ситуацията."

Някога известни хора, които държат на информация като оскъдна стока? Може да се окаже разочароващо и досадно да се опитате да научите какво се случва - дори предизвиква тревожност - да не знаете за неща, които биха могли да повлияят на бъдещето ви. Хората, които споделят добра информация в такъв вид ситуация - не слухове, не блъскане, а добра информация - стават едни от най-харесваните хора наоколо.

2. "Разкажи ми повече."

Повечето хора обичат да говорят за себе си. Почти всеки обича да чува, че нещата, които допринасят, се считат за ценни и добре дошли в разговора. Така че, бъдете внимателни за добрите възможности да покажете, че слушате другите и че оценявате техните гледни точки, като изрично ги помолите да споделят повече, отколкото вече имат. Може да не си спомнят защо, но ще си отидат с положително мнение за вас.

3. "Какво мислиш?"

Много свързани с номер две. Хората искат да повярват, че техните мнения имат значение и че могат да засегнат света около тях. Така че, ако станете известен като човек, който законно иска да чуе мнението на другите, бързо ще повишите своята харизма. Прилага се в почти всяка ситуация - от случайни взаимодействия между непознати до сериозни работни срещи.

4. "Какво мога да направя, за да помогна?"

Проницателните хора осъзнават, че никой наистина не прави нещо невероятно без чужда помощ. И така, всички ние сме естествено жизнени, за да сме благодарни на хората, които предлагат законна помощ, докато преследваме целите си. Ако имате информация, умения или прозрения, които ще помогнат на другите да постигнат целите си, другите ще ви оценят, че им предлагате.

5. "Моля / благодаря."

Учтивостта не ви струва абсолютно нищо, но може да изплати големи дивиденти. Плащате уважение; получавате уважение.

6. "Вие сте добре дошли."

Когато казвате „Не сте добре дошли“, а не „Няма проблем“ или друга пренебрежителна фраза, вие признавате, че сте направили нещо, което си струва да благодарите на някой друг. Това може да предизвика само положителна реакция у другите.

7. "Нека да разбера за вас."

Тази фраза показва не само, че сте готови да помогнете - като номер четири - но и че сте готови да излезете от пътя си, за да го направите.

8. "Имам ти гръб."

Всички обичаме да знаем, че не сме сами. Солидарността води до афинитет.

9. "Бих искал да се запознаете ..."

Запознайте се с хората и станете свързващ елемент. Като заемате своята достоверност и времето си, автоматично ще направите хората благодарни. Ако връзката се окаже положителна или ползотворна, те също ще помнят, че сте я направили.

10. "Вярвам, че можете."

Всички сме изправени пред моменти на несигурност. Понякога всичко, което е необходимо за преодоляването им, е да чуем, че някой друг не се съмнява в нас. И хората ще си спомнят, че вие ​​сте сред онези, които смятаха, че могат да постигнат целите си.

11. "Мисля, че можете да направите много по-добре."

Тази фраза е интересна. Това е критика, но критика се корени във вярата. Разбира се, казвате на някого, че мислите, че той е намалял, но също така показвате, че имате увереност в способността на този човек да постигне повече. 

12. "Нека бъда пред теб."

Задаване на очаквания, сигнализиране за честност, отказ да губи време на друг човек: Тази проста фраза предполага, че другият човек няма да чуе от вас това, което той или тя иска да чуе. Но това може да породи положителни реакции, защото поне показва, че искате да се отнасяте с този човек с уважение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар