събота, 11 април 2020 г.

Никола Бенин. Уверените в себе си лидери избягват тези поведения

Никола Бенин


1. Те ​​не търсят внимание и похвала.

Всъщност супер уверените хора търсят възможности да отпразнуват успеха на другите. И съм научил колкото повече похвали давате, толкова повече се връща при вас.

2. Те отказват да се извиняват.

Извиненията са опит за избягване на отчетността и вината. Уверените хора приемат отговорност и не се притесняват да бъдат обвинявани. Те притежават своите грешки и съответно заповядват уважение. Те не се крият зад обстоятелствата или липсата на ресурси, за да се оправдаят, че не са постигнали нещо.

3. Не са отбранителни.

Защитността е просто друга форма на укриване на вината - дори по-лоша от горната, защото тя често включва не просто избягване на вината, а пренасочване и проектиране на някой друг. Уверените хора са отворени за своите грешки и за това, което биха могли да направят по-добре, като по този начин избягват необходимостта да пренасочват нещо към никого.

4. Те не избягват конфликтите.

Конфликтът носи, добре, конфликт и самоуверените са сигурни в справянето с напрежението. Те дори го очакват с нетърпение, разглеждайки го като механизъм за бързо преодоляване на различията и разногласията, за да се премине към разрешаване.  

5. Те не се крият зад нерешителността.

Изборът да не решавате е все още избор, разяждащ. Нерешителността често се ражда от несигурност, страх да вземете грешно решение и да изглеждате зле. Силно уверените хора не се притесняват кой е прав - те се тревожат за това кое е правилно. И ако решат неправилно, така да бъде. Напред. Нагоре. Живей и учи.

6. Те не са потиснати от обратна връзка.

Всъщност силно уверени лидери го търсят. Те го разглеждат като истински подарък; фактът, че някой инвестира времето, за да им помогне да учат и да растат, е истински оценен. Те знаят, че са далеч от перфектните и прегръщат пътуването да станат по-добра версия на себе си.

7. Те не чувстват, че се конкурират с другите.

Те се фокусират върху това да станат по-добри, отколкото вчера и не се всмукват да сравняват себе си с никой друг. Те приветстват конкуренцията, когато тя се представя, но я разглеждат като възможност да прокарате себе си и да се подобрите, а не като шанс за установяване на доминиране.

8. Те не се страхуват да заемат позиция.

Заемането на позиция по дефиниция означава, че ще се откроите, което не е за всеки. Но това е за силно уверените, които знаят, че автентичността коства одобрение. Те искат резултати, а не успокоение. Ако техният щанд покани несъгласие, така да бъде и всички сме по-добри за това, казват самоуверените.  

9. Те не се страхуват от провал и неуспехи.

Силно уверените лидери разглеждат неблагополучието като това, което създава успех, а не това, което пречи на успеха. Най-увереният лидер, за когото някога съм работил, усещаше, че се проваля, ако не се провали. Тя имаше достатъчно вяра в себе си, за да знае, че е по-голяма от всяка грешка, която е направила.

10. Те не се изпомпват с негативнен себеразговор.

Самоуверените не се вманиачават дали са достатъчно добри. Те знаят, че са добри. И това е достатъчно. Те не изпитват нужда да бъдат перфектни и да побеждават себе си, когато им липсва съвършенство. Те приемат мислене за приемане и възстановяване, когато не успеят.

11. Те ​​не разпространяват отрицателна енергия.

Когато отрицателните хора прожектират своята безполезна вибрация във Вселената, това често е прикриване. Те не се чувстват добре в себе си или нещо в живота си и затова искат да прожектират тези чувства на друго място. Уверените хора не го имат, защото няма нужда да се изграждат, като разкъсват други хора или неща.  

12. Те не говорят само за себе си.

Дали нещо присмива повече на несигурност, отколкото когато някой се чувства принуден да прави всичко това за себе си през цялото време?

13. Те не правят лесно, като правят всичко.

Те не се притесняват да покрият своите бази или задници. Те се съсредоточават върху това, което има значение и с удоволствие приемат критики за деоритизиране на останалите.

14. Те не изискват разрешение за действие.

Те знаят, че строителите на жилища се нуждаят от разрешение за действие, но бизнес строителите не го правят. Не проявяват неуважение към авторитета. По-скоро са уважителни, но все пак автономни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар