петък, 12 април 2019 г.

ЗА "КЪСМЕТА" - проповед от Старецът Клеопа Илие


д-р Никола Бенин

Възможно ли е за хората да искат

Старецът Клеопа Илие в една от своите беседи споменава за подобни случаи: „Виждам, че в някой поменици сте посочили беса Късмет, пишейки: „За късмет на дъщерята”, „За късмет на сина”, „За късмет на семейството”. За какво сте ми вписали дявола в поменика?
Знаете ли, кой е бил Късмет? Това е бил най-големият демон, който е погубил милиони души. Молох, или „Късмет”, е бил богът на щастието у римляните, шумерите и картагенците. Какъв е бил този бог Молох, или „Късмет”, както го наричаме днес? Статуята му, изваяна от мед и сребро, е била превозвана на каручка с две колела. От страната на гърба е имал медна пещ, а пред него – меден тиган; отзад в Късмета са хвърляли дърва, докато изваянието не се нагорещи. Жреците му са носели в ръцете си брадви, големи и наострени.
Каква жертва е приемал Късметът? Само кърмачета от ръцете на майките им. Идват в селото, където живееш. Бутат колесницата на Късмета с тигана, нагорещен до червено, и викат, пляскайки с ръце: ”Който иска късмет, да донесе жертва на Късмета!”. И чуй безумните жени, които говорили една на друга: „Кумице, ще дадеш ли детето си?”, - а оная отговаряла: „Ще дам, за да имаме късмет!”. Вземала жената детето от ръцете на бащата, слагала в ръцете на идолослужителя, който го разрязвал на парчета и слагал в тигана на Късмета, за да се поизпържи. Така до 40-50 деца слагал на един път в този тиган”.

Факт е, че късмет или, както по-известен - Молох - е основната бог в семитски народи, което е един вариант на Ваал (или Ваал Velzevulaa, Валтасар), т.е. дявола. На Ваал Библията е споменато на няколко пъти в Книгата на съдиите - 02:11, 3: 7, 10: 6; на Молох - в книгата на Амос 5:26 и 3 Царе 11: 7.
Cult на Молох-Ваал сред семитите беше в див необуздан страст, търсеше изкуствено възбуждане. Външно символ тя непрекъснато поднася фалос, който е изобразен като колона с пресечен връх. Когато високите места на Ваал, за да живеят така наречената kedeshimy и kedeshomy, свещени блудници и блудници, които се осъждат в служба на храма на печелене на пари чрез блудството си. Целта на този култ е да се дълбоко корумпирани хора прибягват до нея. Плодовете на поклонение станаха известни злополучни събития, настъпили с градовете Содом и Гомор, където култа към Ваал е особено ясно изразен.
Както сега и преди, основната характеристика на семитските раси - феновете и слугите на Сатана, е лъжа и измама. Бяхме не е изключение, а жреците на Ваал, Молох, които се опитват да прикрият истинската цел на поклонение, така че да не се изплаши от дяволската й природа на хората да се разпространява идеята, че те са плодородна слънце, източника на топлина и живот огън, който се проявява в него.
Както при всички езически култ, слугите на Молох, го доведоха на жертвата. Като правило, това са човешки жертвоприношения, които бяха направени в чест на Молох чрез всеизгарянето, се предполага, че ги води през слънчев дневен огъня. Най-добре приятен жертва за Ваал разглежда като новородени бебета, особено на децата благородни имена ", и направи Тофета надморска височина в долината на Еномовия син, за да горят синовете си и дъщерите си в огън, което не съм го командват в сърцето ми не дойде" (Еремия 7. : 31). Децата са били поставени в идол на ръце procteptye, който имаше лице теле, по-долу гореше огън. Тези чудовищни ​​жертви са били направени през нощта под звуците на флейти, дайрета и лири, което заглуши виковете на нещастните деца, както и увеличените вълнение сред народа. Престола на боговете постоянно ensanguine деца по време на най-големите фестивали или в часа на бедствия хора и по-специално деца жертвали стотици и хиляди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар