сряда, 12 септември 2018 г.

Никола Бенин. От днес Русе е волейбол



Франция победи Китай с 3:0 (25:20, 25:21, 25:17) в среща от първия кръг в група Б на Световното първенство по волейбол за мъже, която се игра в "Арена Монбат" в Русе.
"Петлите", който са европейски шампиони от 2015 година на първенството в България и Италия, доминираха изцяло в двубоя и спечелиха за 79 минути пред около 700 зрители.
Французите спечелиха Световната лига през 2015 и 2017 година, а тази година играха на финала, където загубиха от Русия с 0:3 гейма.
Най-резултатен за Франция беше Стефан Бойе с 23 точки, Кевин Тили добави 11 точки.
Звездата на френския национален отбор Ървин Нгапет, който се очакваше да пропусне първите мачове от шампионата заради контузия, започна като титуляр и завърши със 7 точки.
За Китай се отличиха Цзян Чуан с 10 точки и Чън Лунхай с 9 точки.
аправихме почти перфектен мач. Това каза старши треньорът на френския национален отбор по волейбол Лоран Тили, след като "петлите" се наложи с 3:0 над Китай в мач от група Б на Световното първенство по волейбол за мъже, който се игра в "Арена Монбат" в Русе.
Той обясни, че винаги е много трудно да се влезе в едно първенство, но срещу Китай са играли много добре.
"Не им позволихме да играят", каза Лоран Тили.
Той добави, че в последния мач Франция е загубила от Китай с 2:3 и сега са били много добре подготвени, като съперникът не ги е изненадал с нищо.
По повод на утрешния сблъсък между Франция и Бразилия, Лоран Тили заяви, че очаква много труден мач.
"Бразилия е Бразилия и срещу нея се играе винаги много трудно", каза наставникът на френския национален тим. 

Канада победи Холандия с 3:0 (25:15, 25: 23, 25:18) в зала "Арена Монбат" в Русе.  

Канада тръгна без проблеми срещу Холандия (видео + снимки)
Отборът на Канада

Олимпийският шампион от Рио 2016 Бразилия победи Египет с 3:0 (25:17, 25:22, 25:20) в първия си мач от група "Б" на световното първенство по волейбол, който се игра в зала "Арена Монбат" в Русе.
Бразилците бяха с класа над съперника си и лесно затвориха мача след 83 минути.
За победителите се отличиха Уолъс Де Соуса и Дъглас Соуса с по 12 точки за победата. За египтяните звездата на тима Ахмед Абделхай завърши с 13 точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар