сряда, 17 февруари 2016 г.

НИКОЛА БЕНИН. ТРИ БУДИСТКИ ИСТИНИ, СЛЕД КОИТО ЩЕ СЕ "ОТПУСНЕТЕ" (Три буддистских истины, после которых вас "отпустит")


Не с медитация, а с философията на будизма човек може да промени живота си.
Три мъдри истини, кото магат да се използват всеки ден.

Първа истина. Животът е болезнено нещо и той причинява страдание. Много хора наричат ​​будизма песимистична и отрицателна религия. Това е така, защото нейната догма е "Животът е страдание". Колкото ПО-скоро приемам несъвършенството на живота, толкова ПО-малко разочарование ни очаква. Ако приемем идеята за непостоянството на живота и неговите ценности, това е невероятно освобождаващо. Всички лоши неща, които изглеждат ужасно днес, скоро ще свършат и ще настъпи врмето на доброто.
Втора истина. Буддизм, също, изхожда от това, че няма никакво фиксирано и скабилно Аз. Съгласно предходния принцип, всичко наоколо се мени, меним се и ние. Нашата личност се обновява много бързо. И ние трябва да полагаме непрекъснати усилия, за да не бъдем предишни ..
Оттук третата истина е, че нашият живот няма да се измени, ако ние всеки ден не правим това, че той да се измени. Вместо да се съсредоточим върху търсене на себе си, ние сме длъжни да се концентрираме върху идеята да създаваме себе си във всеки момент на времето.




Всички снимки са от личния архив на Никола Бенин (Чианг Май, Тайланд - 2014 година)

Няма коментари:

Публикуване на коментар