събота, 20 август 2022 г.

Старата-нова опорка, че Русия ни е освободила два пъти

 Никола Бенин



Първо, Руско-турската война е конфликт между две империи - Царска Русия и Османската империя. Мит е, че руснаците идват да се бият за нашето освобождение. Идват да се бият за проливите. Това обаче не означава, че не трябва да сме признателни на войниците, които са участвали в този конфликт. Това, което Русия сега отрича е, че в Руско-турската война участват украинци. Ако говорим за руснаци освободители, трябва да говорим и за украинци освободители. С други думи, Руско-турската война не може да е аргумент в подкрепа на руската война с Украйна в момента. Кирил Петков правилно каза, че това е братоубийствена война, която Русия избра да започне без да има причина.

Второто "освобождение" е окупацията на България от Червената армия. Трябва да е ясно, че това не е освобождение, а нападение над България. Това нападение се извършва от Съветския съюз. Разликата между Царска Русия и Съветския съюз е, че за да се появи той, руската аристокрация е избита от Ленин и Сталин. Ако приемаме Царска Русия за освободител, както някои хора твърдят, трябва да сме наясно, че Съветският съюз през 1944-та година се управлява от хората, които са убили освободителите ни и целите им семейства. Това са същите хора, които убиват и 5 милиона украинци с глад. Вече казах, че украинците също участват в Руско-турската освободителна война и заслужават уважението ни. Тези, които не заслужават уважение, са комунистите, които извършват геноцид в Украйна през 30-те години.

Да се върнем на нахлуването на Червената армия в България. Това не е нищо повече от износ на комунистическа революция и държавен тероризъм. През 1944-та година Съветският съюз ни освобождава от свободата ни и продължава да го прави 40 години. Българският национален елит е избит. Подобно на ситуацията в Украйна, тогава комунистите избиват политици и общественици, защото ги обвиняват във фашизъм. Фашизъм в България не е имало. Комунистически терор обаче има. Всичко това означава, че митът за Русия, която ни е освободила два пъти, не само е измислица, но е и подигравка с паметта на хората, които са правили всичко за България. Това включва българи, украинци и руснаци, които стават жертва на руския комунизъм. Същият този комунизъм управлява Русия и днес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар