четвъртък, 11 август 2022 г.

Николай Михайлов - основният виновник за загубата на "Левски" от "Хамрун Спартанс" (Малта) с 1:4

 Никола Бенин



Мечтите на "Левски" за нов пробив в Европа стигнаха само до III квалификационен кръг на Лига на конференцията. Пред препълнен стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" футболистите на "сините" не успяха да удържат аванса си от 1:0 срещу "Хамрун Спартанс" и отстъпиха в реванша след 1:2 в редовното време и продълженията, и 1:4 при последвалите дузпи.

Основният виновник, за да се стигне до подобен кошмарен край на "синята приказка" бе вратарят и капитан на "Левски" Николай Михайлов. С две свои нескопосани прояви той позволи на малтийците на два пъти да поведат в резултата. Първо той не улови, а само отби топката след удар на Матю Гуилаумиер в 78-ата мин., при което последният я довкара и откри след нов нелеп опит на националния вратар да хване топката.

Този гаф на Михайлов бе замазан в първата минута на допълнителното време, когато след изпълнение на ъглов удар от Филип Кръстев бразилецът Цунами изравни отблизо за 1:1. И докато публиката бе в еуфория, предвкусвайки заедно с футболистите на "сините" класирането напред, Николай Михайлов сътвори нова чутовна глупост. Той излезе неразчетено да пресреща Додо, който подаде на Раян Камензули, който без проблем заби топката за 2:1 и прати мача в продължения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар