неделя, 8 август 2021 г.

Левски с исторически антирекорд: Левски - Арда 0:2

 Никола Бенин




Отборът на Арда се поздрави с първи успех за сезона в efbet Лига. Селекцията на Николай Киров триумфира с лекота при гостуването си на Левски с 2:0. Кърджалийци подсигуриха трите точки още до почивката, когато точни бяха Тонислав Йорданов и Спас Делев.

Кошмарът пък изцяло остава за домакините от София. Левски инкасира исторически антирекорд, като никога досега не бе започвал първенството с три поредни загуби. Логично селекцията на Живко Миланов е и на последно място във временното класиране. Това най-вероятно ще доведе и до треньорска рокада.

Положителна промяна не внесе и дебюта на Георги Миланов, който макар и назад с подготовката, беше един от най-добрите за своя тим. По-силното полувреме за "сините" бе второто, но тогава пропуски сътвориха Бари, Краев и Миланов. В последните мигове изстрел на Мартин Петков срещна гредата.

Постепенно футболистите на Арда започнаха да пренасят играта в половината на опонента им. Финалистът в миналогодишния турнир за Купата атакуваше най-често през зоната на Александров, който до този момент действаше без някакви сериозни грешки.

И така с настъпването на 20-ата минута, футболистите на Арда получиха подарък от своите любезни домакини, който беше превърнат в попадение. Един от опитните играчи на Левски - Симеон Славчев, пробва ненужен пас по диагонал, който освен че грешен, се оказа и началото на бърза контра за Арда. Иван Коконов влезе на скорост в полето на вековниците и бе фаулиран за дузпа от Христофор Хубчев. С отговорната задача се нагърби Тонислав Йорданов, който силно в средата изведе напред отбора от Кърджали.

Левски не само пропусна да отговори на предизвикателството, а инкасира и втори гол в 31-ата минута. Арда пресира дълбоко своя опонент, което доведе този път до грешка на Михайлов. Подобно и на ситуацията със Слачев, селекцията на Ники Киров пак се нуждаеше от няколко паса, като Жуниньо хитро пусна за Спас Делев. От няма и десет метра, той порази близкия ъгъл на домакинския страж.



Няма коментари:

Публикуване на коментар