сряда, 6 октомври 2021 г.

3-тата транснационална среща по проект "Невропедагогика"

 Никола Бенин



Поради пандемията от CОVID-19, 3-тата транснационална среща по проект "Невропедагогика" се проведе онлайн. На  4-ти  и 5-ти октомври 2021 година домакин  на партньорите по проекта беше Университетът в Патра. На срещата участваха Илияна Бенина и Никола Бенин от Русенския университета „Ангел Кънчев“, както и представители от Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Fundacion Universitat Jaume I-Empresa, Innetica, UC Limburg и UC Leuven. Посредством мултисензорно представяне, гръцките колеги въведоха основните теоретични постановки  в невропедагогиката с помощта на песните, образите, танците и вкусовете, характерни за Гърция.

Първият ден беше посветен на методологията за обучение на преподаватели от висшето образование. Партньорите от UC Leuven представиха идеи за методологията и структурата на програмата за обучение. След това последва ползотворна дискусия между партньорите. Определени бяха структурата и съдържанието на модулите за обучение и всеки партньор пое отговорността да допринесе за проектирането и разработването на конкретен модул. Русенският университета „Ангел Кънчев“ отговаря за разработването на модул "Емоции".

Фокусът на втория ден беше изборът на онлайн платформа на проекта, която ще включва курса „Дидактически метод, основан на невронауката“ и общността на преподавателите във висшето образование. Университетът в Патра, като лидер на този работен пакет, беше организаторът на втория ден. Първоначално беше поискано от всеки партньор да представи два примера от желани платформи, които биха могли да послужат като добри практики. След представянето, всички партньори бяха активно ангажирани, посредством споделено табло, да напишат своите идеи за технологичната среда и функционалността на платформата.

След завършването н 3-та онлайн транснационална среща по проект „Невропедагогика" можем да кажем, че методологията за обучение на преподаватели във висшето образование, както и Платформата и Инструктивният дизайн на общността са поставени на солидна основа. 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар