понеделник, 15 юли 2019 г.

Изложба "Моменти” на Моника Тошева в Художествена галерия – Русе

д-р Никола Бенин




Попартът е един от стиловете, които отговарят най-много на чувствителността на художничката

◊ ИЗЛОЖБАТА
Изложба "Моменти” на Моника Тошева
16 – 31 юли 2019 година
Откриване: 16 юли (вторник), 18:30 ч.
Художествена галерия – Русе
Екзпозицията ще бде представена от русенския художник Николай Караджов, който е близк по стил и светоусещане на Моника Тошева.
Като цяло моята живопис е свременна и това, което обхващам като теми, винаги са изживяни случки от моя живот, които пречупвам по един начин, чрез който искам да докосна публиката.”
Моника Тошева, интервю за радио Шумен, публикувано на 15.07.2019 в 16:40 часа
След изложбата „Характери” в столичната галерия „Контрасти”, в един и същи месец (юли), талантливата млада художничка представя в крайдунавския град изложба „Моменти”. В нейния нов проект са включени творби от успешните самостоятелни изложби „МОТО”; „TARGET” и „ФИ(т)НЕС”. Акцент в изложбата са серия от нови платна, които предлагат една алтернатива за този свят. Творческото кредо на Моника Тошева е да провокира публиката да усети цветността и чувството, което тя е изпитала.
Моника Тошева е завършила Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” в София със специалност живопис. Продължава образованието си  в Национална художествена академия София. През последните години тя участва в множество общи изложби и представя самостоятелни експозиции. Пише дисертация на тема, свързана с попарт изкуството и масовата култура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар