понеделник, 1 октомври 2018 г.

За 11-ти път Литеретурен фестивал „Дъхът на Европа”, Русе 2018

д-р Никола Бенин


Международно дружество "Елиас Канети" оргаанизира 11-то издание на Литературен фестивал Русе 2018 под наслов „Дъхът на Европа”
3 – 7 октовмри 2018 година,
Дом „Канети”, ул. „Славянска”, 12 и Художествена галерия – Русе, ул. „Борисова”, 39
Всички събития са от 16.30 часа

Председателят на Международно дружество "Елиас Канети" и организатор на Литературния фестивал, проф.  Пенка Ангелова, и тази година остава вярна на традицията да кани творци от различни области на изкуството от европейски страни да представят своето творчество. Запазена марка на есенното културно събитие в Русе е събирането на различията и манифестирането на модерни гледни точки за света и човека. Писатели, художници, преводачи, фотографи,  музиканти от Австрия, България, Германия, Испания, Италия, Полша, Чехия и Унгария ще покажат и изкажат своите виждания за актуалните проблеми в Стария континент.
Добре подбрана метафора „Дъхът на Европа” идва да обозначи представата за живот, задушевност, топлота и близост. Дъхът усилва опозицията между временното и вечното, открива хоризонти за непреходни истини и фундаментални ценности.
По време на Литеретурния фестивал „Дъхът на Европа” ще бъде открита изложбата на Атанас Гаджев, посветена на 100-годишнината на мексиканския писател Хуан Рулфо и вдъхновена от една от книгите му, ще бъдат представени книги, организирани концерти и пърформанси. Закриването на културното събите ще бъде с концерта на Мариана Д‘Ама и Давиде Гротта.



Няма коментари:

Публикуване на коментар