сряда, 5 март 2014 г.

От месец февруари 2014 г. Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе предлага нова е-услуга – ПУБЛИКАЦИИ

От месец февруари 2014 г. Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе предлага нова е-услуга – ПУБЛИКАЦИИ. В нея са включени рецензии на книги от съвременни български автори, гостували в културния институт. 
Идеята е на сайта на Русенската библиотека да се събират стойностни литературни текстове, които от една страна да представят тенденциите в развитието на съвременната българска литературна критика, а от друга страна да бъдат помагало за ученици и студенти.
Представени са публикации за: монографията на проф. дин Иван Стоянов „Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски“, романа „Войник“ на Калин Терзийски, романите на Людмила Филипова, мемоарната книга „Страници от моя дневник” на проф. д-р Иван Байчев, сборника с разкази „Полет до Малпенса” на проф. Лъчезар Георгиев, романа „Револвер и любов“ на доц. Стефан Коларов, стихосбирките „Искам себе си“ и „Светлата пътека към звездите“ на Габриела Цанева и др.
Между авторите на рецензии, публикувани на сайта на Библиотеката, са доц. д-р Руси Русев, доц. д-р Атанас Колев, гл. ас. Никола Бенин, театроведът Крум Гергицов, журналистката Нели Пигулева и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар