вторник, 17 септември 2013 г.

Една вълшебна нощ в русенската библиотека




Неповторимо изживяване предложи на децата русенската библиотека. Момичета и момчета на възраст от 8 до 12 години от различни училища преживяха една вълшебна нощ в света на книгите.

Всякакви вълшебства оживяха тази нощ в русенската библиотека, а малките момичета и момчета се превърнаха в приказни герои. Четене на любими книжки, игри и забавления имаше в цялата сграда. А късно вечерта детският отдел се превърна в голяма спалня.

"Беше забавно, правихме всякакви игри, обикаляхме библиотеката, търсихме различни книги, ключове, пликове. Най ни впечатли откриването, разрешаването на загадките. За първи път спахме в библиотеката и беше голямо преживяване - някой като заспи, друг се събужда", разказваха децата.

Идеята на библиотекарите и техните партньори от русенския университет е да накарат  децата по нестандартен начин да съпреживеят историите на героите и сами да сътворят истории.

"Децата да почувстват със сърцето си, както и Екзюпери казва, че най-хубавите неща се виждат със сърцето, първо от там трябва да мине", казва Никола Бенин – главен асистент във факултет "Природни науки и образование".

"Да разберат, че библиотеката е не само място, където могат нещо да прочетат и да вземат книга, а място, където могат и да се забавляват", добавя директорът на Регионална библиотека "Любен Каравелов" Теодора Ефтимова.

След като мисията беше изпълнена блестящо, от библиотеката казаха, че ще има и други  такива
 вълшебни нощи.




Автор: Венета Николова

Няма коментари:

Публикуване на коментар