събота, 28 септември 2013 г.

Представят романът "Войник" тази вечер в библиотеката


Войник или Упование за обезсърчените. Калин Терзийски ...
   

Романът „Войник“ на Калин Терзийски ще бъде представен тази вечер от 18.00 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, само седмица след излизането му от печат. За книгата пред присъстващите ще говори преподавателят от Русенски университет „Ангел Кънчев“ Никола Бенин.
След официалната премиера, от 19.30 часа авторът ще проведе среща с почитателите си в Кафе-библиотека ВН, където желаещите ще имат възможност да получат автограф от него.
Според рецензията „Войник“ разказва за двама приятели, които пътуват заедно из зимна България и си спомнят военната служба, която са изкарали заедно точно на ръба на социално- икономическите и политическите промени в страната между 1988 и 1990 година. Те вече са на средна възраст и след всичко изживяно от приключването на казармата, са попаднали в плен на обезсърчениието и колебанията, а неясното бъдеще в съвременна България само засилва тези усещания. Двамата бойни другари са представители на поколението, на което бяха отнети всички стабилни ценности и устойчиви ориентири в живота – причината отчаянието винаги да ги дебне съвсем близо.
Подзаглавието на романа е „Упование за обезсърчените“ - идейно свързано с действието на книгата, което препуска през времето и съдбите на героите, в търсене на нови устои на разклатения от бурите на съвремието живот. Романът е изпълнен с ирония, горчив хумор и тъга. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар