събота, 25 юни 2022 г.

ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ENVFORUM ЗА 2022 Г. ОТНОСНО ЦИРКУЛАЦИЯТА НА МСП (ENVFORUM ANNUAL CONFERENCE 2022 ON SMES GOING CIRCULAR)

 Iliyana Benina Ph.D, Nikola Benin Ph.D


The Asia-Europe Environment Forum (ENVforum) “SMEs Going Circular: Decarbonisation of Food Supply Systems” is a 2-day, online international conference aiming to boost the exchange of ideas and solutions on the decarbonisation of the agri-food industry.

As the transition to a circular economy centred on Net-Zero can only be achieved by scaling up collaboration and partnerships among stakeholders involved in the SMEs ecosystem, the conference offers a platform to empower  participants to identify challenges, exchange best practices, and brainstorm solutions towards an effective decarbonisation of food supply chains. This is key to stimulate progress towards achieving a sustainable future.

The programme consists of panel discussionsbusiness case studies, and two thematic streams. The latter will focus on:

  1. Stream on Circular Transition: SMEs Decarbonisation Enablers.
  2. Stream on SMEs Decarbonisation Pathways: Innovation for a Cleaner Supply Chain.

The conference objectives are:

  • To contribute to a better understanding of SMEs’ needs regarding circular food systems and explore enabling conditions.
  • To support multi-stakeholder, regional and international dialogues on circular agri-food production among ASEM stakeholders with a focus on agri-food SMEs.
  • To provide a platform for creative solutions via facilitated dialogue and networking.
  • Азиатско-европейският форум за околна среда (ENVforum) „МСП се развиват в кръг: декарбонизация на системите за снабдяване с храни“ е 2-дневна онлайн международна конференция, целяща да насърчи обмена на идеи и решения  относно декарбонизацията на селскостопанската хранително-вкусова промишленост .
  • Тъй като преходът към  кръгова икономика, съсредоточен върху Net-Zero, може да бъде постигнат само чрез разширяване на сътрудничеството и партньорствата между заинтересованите страни, участващи в екосистемата на МСП, конференцията предлага платформа за овластяване на  участниците да идентифицират предизвикателства, да обменят най-добри практики и да намерят решения за ефективна декарбонизация на веригите за доставка на храни. Това е от ключово значение за стимулиране на напредъка към постигане на устойчиво бъдеще.

    Програмата се състои от панелни дискусии , бизнес казуси и два тематични потока . Последният ще се фокусира върху:

    1. Поток за кръгов преход : средства за декарбонизация на МСП.
    2. Поток за Пътища за декарбонизация на МСП : Иновации за по-чиста верига на доставки.

    Целите на конференцията са:

    • Да допринесе за по-доброто разбиране на нуждите на МСП по отношение на кръговите хранителни системи и да проучи благоприятните условия.
    • Подкрепа на много заинтересовани, регионални и международни диалози относно кръговото производство на селскостопански храни между заинтересованите страни на ASEM с акцент върху МСП в селскостопански храни.
    • Да осигури платформа за творчески решения чрез улеснен диалог и работа в мрежа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар