четвъртък, 22 август 2019 г.

Оперният фестивал в Банско 2019

Никола Бенин


От 22 до 24 август, на площад „Никола Вапцаров” в Банско за десета поредна година ще се проведе Банско Опера Фест 2019

22 август,19: 00
През първата вечер на Оперния фестивал в Банско на Софийската филхармония и детската музикално-образователна програма "Фортисимо фамилия" ще представят "Вивалди и Малкия Ото". Сюжетът се извршва във Венеция, където Малкия Ото (в изплнение на Герасим Георгиев-Геро) се среща с Антонио Вивалди (в изплнение на Юлиан Вергов). По време на спектакъла  ще бъдат изсвирени творби на великия оперен композитор с участието на цигуларя. Павел Златаров.
23 август,20: 30
Държавната опера във Варна ще представи операта "Набуко" от Антонио Вивалди. В образа на Вавилонския цар Навухдоносор (Набуко) ще се превъплъти баритонът Пламен Димитров, а ролята на Абигаил ще изпълни сопраното Димитринка Райчева. Останалите оперни певци са Пламен Долапчиев - Измаел, Гео Чобанов - Закария, Силвия Ангелова - Фенена, Петър Петров - Върховния жрец, Христо Ганевски  –  Абдало, и Мария Павлова – Анна.
24 август,20: 00
Банско Опера фест ще бъде закрит с мюзикъла "Чикаго" на на Варненската опера, създаден по мотиви от пиесата "Чикаго" на Морис Далас Уаткинск. Музиката е на Джон Кандър, а либретото на Фред Еб и Боб Фос. Режисьор е Борис Панкин, диригент  –  Страцимир Павлов и хореограф – Анастасия Неделчева. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар