понеделник, 11 март 2019 г.

Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе получи награда „Remarkable Arts Festival“ (Забележителен фестивал на изкуствата)


д-р Никола Бенин


Международният фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе, преди откриването на 59-тото си издание, получи за 4-ти пореден път престижната награда „Remarkable Arts Festival“ (Забележителен фестивал на изкуствата) за 2019/2020 от EFFE . Този приз се присъжда от 2015 година.
ЕFFЕ (Европа за фестивалите, Фестивалите за Европа) е проект на Европейската комисия, иницииран от Европейската фестивална асоциация, за изграждане на Европейска платформа на фестивалите в сферата на културата. Целта на пилотния проект е да стимулира и свързва фестивали, които са посветени на изкуството и имат принос за развитието на европейските ценности. Международното жури се ръководи от критериите за оценка на фестивалите, свързани както с високия артистичен стандарт, който фестивалите следва да отстояват неизменно в своето развитие, международния и европейски аспект на тяхното програмиране, така и с техния принос за социалния, културен и икономически напредък на местните общности.



Няма коментари:

Публикуване на коментар