четвъртък, 22 ноември 2018 г.

Юлияна Антонова-Мурата "Уки, уки, Япония"

Никола Бенин

Уки уки, Япония



Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91 немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов”, след което немска филология и психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето ѝ обаче завинаги остава в Япония, където Юлияна живее и до днес със семейството си.

“Уки уки, Япония” (Издателство „Тогедър Академи“) е втората книга на Юлияна Антонова-Мурата след “Моши моши, Япония”, превърнала се в бестселър и спечелила сърцата на хиляди хора по света. Това е един емоционален и интригуващ дневник на японската делничност и празничност, на чийто страници ще намерите малки есета, лични откровения, закачливи коментари, вълнуващи изповеди и магични разкази от и за една страна. Разберете Япония така, както може да я разкаже само приятел, който я обича и чувства като свой втори дом и родина.

Из книгата  “Уки уки, Япония”

"Японските нежни вятърни камбанки били използвани някога, за да се определи посоката и силата на вятъра. А според древните японски традиции те са имали и силата да предотвратяват приближаването на злите духове. Този звън послание, изваян с любовта и сърцето на изкусен японски Майстор на фурин, вдъхнал живот в деликатните стъклени камбанки, е неговото неземно красиво “уки уки”. Улавям го, потопявам се в радостта му, усещам наслада и я предавам и на вас, мои приятели. Защото може ли да има изобщо наслада без любов в сърцето? Уки уки, приятели!" 
​​​​

Няма коментари:

Публикуване на коментар