понеделник, 4 май 2015 г.

Никола Бенин. Започва 49-ото издание на “Мартенски музикални дни”

 | 
С концерт, посветен на 60 години от основаването на Русенската филхармония и 110 години от рождението на Панчо Владигеров, започват тази година "Мартенските музикални дни" в Русе.
В течение на 16 дена (от 14 до 29 март) любителите на музиката ще могат да посетят 26 концерта и да чуят изпълнители и състави от 14 страни. Много приятни мигове обещават на зрителите Ансамбълът за барокова музика (Quint Essential) от Великобритания, който ще изпълни веницианска музика от XII век, изсвирена на инструменти от епохата. Русенци и гостите на града ще се насладят още и на изпълненията на Оркестър за аржентинско танго „Тангисимо”, Камерен оркестър - Добрич със солист световноизвестния китайски цигулар Чуанюн Ли, струнните квартети „Ардити” и „Чилингирян” от Великобритания и Камерен оркестър "Кремера Балтика".
Музикалната академия „Саша Попов” тази година включва два майсторски класа – по цигулка, ръководен от Минчо Минчев, и по виола, ръководен от Александър Земцов.Програмата на Международният фестивал “Мартенски музикални дни”включва и четири тематични изложби. В едната от тях ще бъдат представени 74 графики на испански художници, сред които личат имената на Франсиско Гоя, Пабло Пикасо и Салвадор Дали.


Никола Бенин

Няма коментари:

Публикуване на коментар