сряда, 12 ноември 2014 г.

Владимир Зарев – 25 години преход в огледалото на Разруха и Светове

Владимир Зарев – 25 години преход в огледалото на Разруха и Светове

Владимир Зарев – 25 години преход в огледалото на Разруха и Светове
19 ное 2014
РБ Любен Каравелов, Русе
17.30

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Дружеството на писателите в Русе организират на 19 ноември, сряда, от 17.30 ч. среща с писателя Владимир Зарев.

Събитието се осъществява в рамките на Националното литературно турне под надслов „Владимир Зарев – 25 години преход в огледалото на „Разруха“ и „Светове“, инициирано от Издателска къща „Хермес“.

Водещ на срещата, която ще се проведе във фоайето на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, е русенската журналистка и поетеса Иглика Пеева. Писателят Владимир Зарев ще бъде представен от гл. ас. Никола Бенин, преподавател в  Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Владимир Зарев е един от най-ярките съвременни български писатели, чиито книги неизменно се превръщат в бестселъри. Син е на известния историк и литературен критик акад. Пантелей Зарев.  Завършва българска филология в Софийския университет. Понастоящем е главен редактор на най-престижното списание за българска и преводна литература и изкуство – „Съвременник“. Още от самата си поява изданието се опитва да следи световните литературни течения в дълбочина и да вади на показ най-интересното и значимото от тях.

Владимир Зарев е автор на 16 книги. Негови творби са превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция. Романите „Хрътката” и „Хрътката срещу Хрътката” излизат в бившия Съветски съюз в 200 000 тираж, а „Денят на нетърпението” е отпечатан в „Роман газета” в 1 300 000 тираж. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар