сряда, 12 ноември 2014 г.

Нови книги в русенската библиотека:: Българско Възраждане, Идеи, Личности, Събития: Годишник на Общобългарски комитет "Васил Левски"

16:4424.10.2014 г.

вестник "Бряг"






Българско Възраждане, Идеи, Личности, Събития: Годишник на Общобългарски комитет "Васил Левски" и фондация „Васил Левски“ : Т. 15. – София : Златен змей – 2014.    
           
Излезе том 15 на годишника "Българско Възраждане, Идеи, Личности, Събития" на Общобългарски комитет "Васил Левски" и фондация „Васил Левски“. 
            Изданието е посветено на 125-годишнината от учредяването на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, 180 години от рождението и 135 години от кончината на нейния патрон, както и на 145 години от издаването на брой първи на вестник „Свобода“.
        В сборника са включени доклади на 27 автори, сред които са имената на проф. дин Иван Стоянов, проф. Владимир Косик, проф. дин Николай Червенков, проф. Лъчезар Георгиев, доц. д-р Живка Радева, гл. ас. Никола Бенин, д-р Иво Братанов, д-р Красимира Александрова и др. 

"Изневяра", Паулу Коелю, издателство "Обсидиан", 2014.

Романът „Изневяра" на Паулу Коелю е една от най-продаваните книги в цяла Европа. Историята разказва за Линда, журналистка с две деца и любящ съпруг. В един момент тя осъзнава, че има всичко, което би могла да поиска, но въпреки това е нещастна. Героинята се страхува да промени живота си, но едновременно с това не може да понесе монотонното си ежедневие. Случайна среща с неин стар приятел и настоящ политик променя напълно живота й.

"Царицата на прокълнатите", Ан Райс,  издателство "Изток-Запад", 2014.

Поредицата „Вампирските хроники“ на Ан Райс продължава да запознава читателите с дълбоките тайни и мрачната харизма на легендарния кръвопиец Лестат, пробудил с музиката си Акаша – древната покровителка и създателка на вампирската раса. С развитието на повествованието читателят ще бъде въвлечен в мрежите на една кървава, но неустоима сага, населявана от чудовищни създания и техните колкото мрачни, толкова и впечатляващи дела...
„Царицата на прокълнатите“ е роман, чрез който Райс успява още по-подробно и увлекателно да развие своята дяволска митология, която се заражда още в Древен Египет и стига до съвременния урбанизиран и технократски свят.
/Виж Фотогалерия/
       


Няма коментари:

Публикуване на коментар