четвъртък, 8 юли 2021 г.

Europe Readr: 2021 Бъдещето на живота

 Никола Бенин



От 1 юли до 31 декември 2021 г. е подготвен набор от европейска литература, озаглавен „Бъдещето на живота“, който може да се чете безплатно на дигиталната платформа Europe Readr. Публикувана е по една литературна творба от всяка държава-членка на ЕС на оригиналния език и превод на английски език.

Различни литературни жанрове - романи, разкази, поезия, комикси и есета - представят голямо разнообразие от перспективи и се обръщат към глобална аудитория. Специално внимание се обръща на най-малките читатели с селекция от някои от най-красивите европейски книги с картинки.

Платформата Digital Europer Reader представя актуални социални проблеми пред читателите по целия свят. Той насърчава размишляването върху света, в който искаме да живеем, като ни предоставя възможност да разглеждаме Европейския съюз като общност в цялото му многообразие и взаимосвързаност и като общност с общо бъдеще. Многобройни съпътстващи събития по света - от Париж до Хелзинки, от Вашингтон до Пекин - насърчават създаването на публични пространства, посветени на четенето и обмена на идеи за света на бъдещето. Те се организират от Мрежата на националните институти за култура на Европейския съюз (EUNIC) в сътрудничество с редица местни партньори по целия свят. Europe Readr прилага на практика новата парадигма на европейското сътрудничество в културата,

Няма коментари:

Публикуване на коментар