неделя, 15 октомври 2017 г.

Уникалната книжарница на Венеция Libreria Acqua Alta Veenice

 Никола Бенин


    Книжарница на Венеция Libreria Acqua Alta Veenice е една от най-уникалните в света, която съживява дремещия книжен плъх у всеки човек. Посетителят е удивен от купищата книги ,разхвърлени безразборно. Учудващо е, че този безпорядък създава усещането за естетическа хармония и красота. Изобилието от книги, освен на рафтове, са поставени в гондола и кану.


 Книжарницата Libreria Acqua Alta Veenicе е смесица между бълха пазар (flea market) и среиозна библиотека. Интересното в нея, е че самите книги са използвани за мебели. Стълбището, отвеждащо към красивата гледка на близкия канал, е направено от стари енциклопадии. 


В продължение на часове можете да се наслаждавате на старите книги и красивата гледка или да гушкате една от четирите котки, които пазят книгите от мишките.


Книжарницата Libreria Acqua Alta Veenicе, която буквално означава Библиотека високо над водата, чието наименование оправдава значението си, когато книжарницата е напълно наводнена, всички книги са в безопастност, защото плуват в гондолата.

Когато чевек е във Венеция, посещението в тази уникална книжарница е почти задължително, както базиликата Сан Марко, Канале Гранде, Мостът на въздишките, моста Риалто и още много други забележителности.




Няма коментари:

Публикуване на коментар