понеделник, 11 юли 2016 г.

Поетесата Селвер Алиева - едно откритие на модерната българска литература


Книга „Очите на тъгата са зелени“ - DUNAVMOST.com


20.06.2016
Фоайето на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се оказа тясно да побере любителите на поетическото изкуство, дошли за представянето на книгата „Очите на тъгата са зелени“ на поетесата Селвер Алиева. Името на Селвер, която живее и работи в град Кубрат, нашумя през последната година с модерния прочит на съвремието, а стиховете й, предимно популярни в интернет и в социалните мрежи, имат стотици споделяния всекидневно.

Книгата представи д-р Никола Бенин от катедра „Български език, литература и изкуство” на РУ „Ангел Кънчев“. Във вечерта участва и управителят на издателство „Лени Ан” Атанас Петров, който сподели за работата си с поетесата и мотивите, които са го накарали да издаде нейната поезия. За да стане факт поетическата книга на Селвер Алиева, принос има и известният български поет и журналист Ивайло Диманов, който е редактор на изданието. Вечерта се превърна в откровен разговор-дискусия за настоящето и бъдещето на българската поезия и за съдбата на творците в малкия град, където също могат да се пишат прекрасни стихове.

Специален гост на събитието беше Ферихан Ахмедова, народен представител от ПГ на ДПС, която поздрави поетесата по повод издаването на нейната първа поетична книга.


Приятна изненада за всички присъстващи бяха изпълненията на децата от русенския хор „Дунавски вълни” с диригент Весела Тодорава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар