петък, 1 юли 2016 г.

Никола Бенин. Евро 2016. Уелс - Белгия 3:1


Уелски привърженици преди мача с Белгия. Photograph: Joe Giddens/PA



Един поглед към стадиона в Лил. Photograph: Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images


   Крис Колмън (Chris Coleman) - треньорът на Уелс, иска неговите играчи да остонат гладни за победа и да продължат след четвъртфиналния двубой с Белгия. Той каза: "Чувал съм да казват, че Уелс не могат да загубят, каквото и да стане, но това не е начинът, по който да се гледа преди срещата. Ние виждаме играта като един голям тест, огромно предизвикателство в реда на предизвикателствата, които ние вече преодоляхме. Натискът е върху нас, за да запазим извършеното и това, което искаме да направим е да оставим най-голямото наше участие в европейския турнир.
Състави:

Уелс
Хенеси – Гънтър, Честър, Дейвис, Уилямс (к), Тейлър, Ледли, Алън, Рамзи, Бейл, Робсън-Кану
Треньор: Крис Коулман

Белгия
Куртоа – Муние, Алдервайрелд, Денайер, Дж. Лукаку, Наинголан, Витсел, Ферейра-Караско, Де Бройне, Азар (к), Р. Лукаку
Треньор: Марк Вилмотс


Джо Алън проследява техничния Еден Азар


Уйлямс и Алан се хвърлят на земята, спасяваки уелската врата

7 мин: Голям пропуск за отбора на Белгия. Три последователни изстрела към вратата не доведоха до гол. След добър пробив отдясно на Кевин де Бройне първи стреля Яник Караско, но Хенеси спаси, последва втори удар на Томас Муние, блокиран отново от Нийл Тейлър. Топката отскочи до Едер Азар, който стреля високо от линията на наказателното поле.



14 мин: От лявата страна на уелската врата Раджа Наинголан получава красив претеглен пас от Еден Азар и със силен удар я изпрати в горния ъгъл на вратата. Уейн Хенеси се хвърли и с върховете на пръстите си доксна топката, но не можа да опази вратата си.



30 мин: Ашли Уйлямс след изпълнение на корнер с удар с глава изравнява резултата 


56 мин: След подаване от Аарон Рамзи от дясно Хал Робсън Кану литна трима белгийски защниници в стил Йохан Кройф и изпрати тапката неспасяемо във вратата на Тибо Куртоа.


86 мин: Резервата Сам Воукс подпечата победата с удар с глава. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар