вторник, 31 май 2016 г.

Многобройните почитатели на Владимир Зарев се срещнаха с него по време на националното му турне

Публикувано на 25.11.2014 от adm 0 коментара
Краят на ноември беше много специален за почитателите на един от най-ярките съвременни български писатели – Владимир Зарев. В пет поредни дни бестселъровият автор се срещна с голяма част от своите читатели в София, Русе, Разград, Велико Търново и Пловдив. Събитията се осъществиха в рамките на Националното литературно турне под надслов „Владимир Зарев – 25 години преход в огледалото на „Разруха“ и „Светове“, инициирано от Издателска къща „Хермес“. Всяка от срещите събираше десетки желаещи да се запознаят на живо със Зарев, да получат автографи и да се снимат с него.

Турнето стартира на 18 ноември (вторник) в книжарница Ciela Books & Music – Подлез на Ректората, София. Събитието откри управителят на Издателска къща „Хермес“ Стойо Вартоломеев, а литературният критик Михаил Неделчев представи творчеството на Зарев.
 
Следващият ден беше специален за почитателите на Зарев в Русе. Срещата се състоя в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Водещ беше русенската журналистка и поетеса Иглика Пеева. Писателят Владимир Зарев беше представен от гл. ас. Никола Бенин, преподавател в Русенски университет „Ангел Кънчев“. А директорката на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова помоли писателя да идва по-често. След това автографи получиха и посетителите на книжарница „Хермес“ – Русе.
 
В Разград Владимир Зарев беше посрещнат от десетки свои читатели и приятели. Срещата с него се осъществи в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. Писателя представи пиарът на библиотеката Димитър Петров. Гостите бяха щастливи да узнаят повече за любимите си книги, а след това – и да получат автограф от автора.

Турнето продължи в Регионална народна библиотека „П. Р. Славейков“, Велико Търново. Литературният историк Николай Димитров представи Владимир Зарев. Сред присъстващите бяха още д-р Радка Пенчева, художникът Христо Панев, много литератори, професори и преподаватели в университети и училища в страната. След това писателят беше ВИП книжар в книжарница „Хеликон – Велико Търново“.
 
За финал на Националното литературно турне Владимир Зарев посети книжарница „Хермес“ – Централ в град Пловдив. Управителят на Издателска къща „Хермес“ Стойо Вартоломеев отново беше водещ, с което символично закри турнето. Срещата започна с представяне на книгите на Зарев, като акцентът падна върху романите „Разруха“ и „Светове“. По-късно разговорът премина в дискусия за прехода, в която се включиха голяма част от многобройните почитатели на автора.

„Владимир Зарев – 25 години преход в огледалото на „Разруха“ и „Светове“ е първото национално турне на български писател, инициирано от Издателска къща „Хермес“. След големия му успех от издателството обещават още срещи с известни писатели в различни градове у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар