Никола Бенин
Работната група на ILSI Europe Nutrition & Mental Performance публикува окончателната програма на четвъртия симпозиум на тема „Хранене за мозъка със стареене: от механизми до устойчивост“ . Симпозиумът ще се проведе в Лисабон, Португалия, на 25-26 юни 2020 г. и е четвъртото издание на поредица от събития за преглед на доказателствата в подкрепа на това как хранителните вещества, храната и диетата влияят върху здравето на мозъка.
Основни теми:
- Последни доказателства за молекулярни механизми и епидемиологични аспекти
- Gut-Brain Axis: Доказателство за насочване на червата като интервенция за поддържане здравето на мозъка
- Устойчиви хранителни системи
Симпозиумът представлява интерес за експерти, изследователи и клиницисти, изучаващи стареенето и неврозащитата. Заинтересованите страни включват експерти от академични среди, компании за хранителни продукти и съставки, неправителствени организации и правителствени и регулаторни органи, загрижени за увеличаване на разходите за деменция и когнитивен спад на застаряващото население в западния свят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар