събота, 6 август 2016 г.

ВЕРЕЯ ОХЛАДИ АМБИЦИИТЕ НА ЦСКА ЗА ШАПИОНСКА ТИТЛА

НИКОЛА БЕНИН

Верея - ЦСКА-София 1:0

1:0 Сукуна 5'

Верея: Колев, Илиев, Вл. Зафиров, Ангелов, Мунин, Слаев, Сукуна,

Елиаш, Цветанов, Еуженио, Калоянов

Треньор: Александър Томаш

ЦСКА-София: Китанов, Атанасов, Чорбаджийски, Гълъбов, Недялков, Галчев (60 - Аясс), Малинов, Диого Виана, Нунеш, Десподов (46 - Маламов), Пр. Йорданов

Треньор: Христо Янев

Стадион: "Берое"

Съдия: Станислав Тодоров

Червен картон: Пламен Гълъбов 64'



В горещат вечер в Стара Загора новакът Верея охлади първоначалнит устрем да станат шампиони. Отборът на Христо Янев не показа, че е готов да бъде достоен съперник на Лудогорец. Отбраната беше неубедителна, а нападението - ялово. Голмайсторът на ЦСКА Преслав Йорданов за пореден път направи ужасяващ пропуск пред противниковата врата. Вина за загубата на армейците има и Пламен Гълъбов, който бе изгонен за втори жълт картон в 64-та минута.
В 2-ата минута след центриране от бившия състезател на ЦСКА Момчил Цветанов и и неумела намеса на младия защитник Стойчо Атанасов топката попадна в Сукуна, който с удар по диагонала отляво намери далечния ъгъл на вратата.
След гола от съблекалнята футболистите на гостуващия отбор овладяха контрола върху мача, но атаките с много разигравания не водеха до голови положения. Последваха удари на Кирил Десподов Диого Виана и Борис Галчев,  които или бяха спасени от вратаря Колев, или бяха извън вратата.
През второто полувреме червените, които бяха с нов екип, вместо да предизвикат кошмар на отбраната и на вратаря на Верея изиграха слабо полувреме, в което липсваше армейския устрем и желание за победа.
На трибуните на стадиона в Стара Загора бе и българската футболна звезда Димитър Бербатов, който е много близък приятел с треньорския екип на Верея – Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков, негови бивши съотборници от ЦСКА.


Сред срещата старши треньорът на ЦСКА Хисто Янев пое вината върху себе си за загубата на отбора: "Поздравявам отбора на Верея и неговия треньорски екип за победата. Ние се постарахме до края на мача да обърнем резултата, но не ни се получи играта. Оттук-нататък трябва да се проведе подготовката по начина, по който искаме ние, иначе няма да се получат нещата. Нищо по-различно от това, което очаквахме, не се случи. Верея игра прибрано в своята половина и чакаше шанса си на статични положения, издебна ни за грешка и вкара гол. Цяла седмица гледахме как играят своите мачове, грешката е единствено и изцяло моя."

Няма коментари:

Публикуване на коментар