петък, 5 август 2016 г.

НИКОЛА БЕНИН. ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН СРЕЩУ ЛУДОГОРЕЦ В БОРБАТА ЗА ШАМПИОНСКА ЛИГА


Клубът е основан през 1911 г. със същото име, а след това в ерата на комунизма няколко пъти го променя на "Сокол Шкода" и "Спартак", за да върне оригиналното си име от 1993 г. За кратко клубът е собственост на италиански инвеститори, но ситуацията не е особено цветуща и от 2003 г. отново компанията "Шкода", вече с германско участие, поема контрола върху клуба.
Старши треньор на отбора и словакът Роман Пиварник, който беше назначен през тази година, а клубът от "Пилзен" по това си прилича с "Лудогорец" - печели титлите без значение кой е треньор.
Отборът има две участия в груповата фаза на Шампионската лига, което ги прави достатъчно опитен тим. Отделно два пъти са били в групите на Лига Европа.


Георги Дерменджиев - старши треньор на Лудогорец

Във връзка с изтегления жребий Георги Дерменджиев сподели: "Приемам нормално съперника ни, защото знаех доста добре отборите, които можеше да ни се паднат. В този ред на мисли, не може да си изграждаме преди жребия предпочитания. Приемаме жребия такъв, какъвто се е паднал".За силата на "Виктория" (Пилзен) си говорят цифрите, а именно - коефицентът на този отбор беше най-висок от всички останали отбори. Освен това са четири пъти шампиони в последните шест години, два пъти играят в групите на Шампионската лига, постоянни участници в Лига Европа."

Няма коментари:

Публикуване на коментар