понеделник, 17 февруари 2014 г.

Представяне на книгата „Полет до Малпенса“

http://www.libruse.bg/predstaviane-na-knigata-polet-do-malpensa

11.06.2012
В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ беше представена най-новата книга на проф. Лъчезар Георгиев „Полет до Малпенса“. На събитието, заедно с автора,  присъстваха и – проф. Георгиев, доц. д-р Христина Христова – рецензент и Стела Асенова – редактор на книгата.
За автора и неговата книга говори гл. ас. Никола Бенин – преподавател в Русенски университет „Ангел Кънчев”.
Проф. Лъчезар Георгиев е преподавател в катедра “Библиотекознание и  масови комуникации” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Публикувал е над 40 авторски книги - художествени, документално-публицистични и научни. Той е и редакторът, благодарение на когото българските читатели можаха да се докоснат за пръв път до творбите на  Папа Йоан Павел II.
Любовта към Италия, страстта към пътуването, желанието да съпреживееш съдбата на всеки един от героите в „Полет до Малпенса” – това са само част от усещанията, които остават в читателя, когато затвори кориците на книгата. В разказите присъстват съвременните проблеми и терзания на обикновени хора, на чудати и невероятни на пръв поглед със своето излъчване герои. Сюжетите на творбите следват съдбите на тези герои, живеещи нашето забързано и задъхано ежедневие. С тях не се случват изключителни ситуации, но всеки от тях е изключителен – в стремежа си да изживее своя собствен живот достойно, да обича и да бъде обичан, да запази човешкото си лице и да бъде себе си.
Проф. Георгиев благодари на домакините за поканата да представи книгата си в библиотеката и сподели, че с Русе го свързват много хубави спомени и тук са се родили  някои от най-интересните сюжети на книгите му. Сред русенската публика имаше много негови  приятели, бивши и настоящи студенти, почитатели на  творчеството му.
Съорганизатори на събитието бяха РБ „Любен Каравелов” и книжарница „Хеликон” – Русе.
РБ „Любен Каравелов” благодари на гл. ас. Никола Бенин за предоставената авторска рецензия за книгата на проф. Лъчезар Георгиев „Полет до Малпенса” (София, 2012, Изд. АН-ДИ):

Няма коментари:

Публикуване на коментар