вторник, 6 септември 2016 г.

БЪЛГАРИЯ - ЛЮКСЕНБУРГ

Никола Бенин


6 септември, 2016, 21.45


Националният селекционер по футбол Ивайло Петев е оптимист относно победата на българския отбор: Той заяви: „Ние сме наясно срещу какъв отбор излизаме. Надявам се утре до голяма степен да сме максималко концентрирани, да играем това, което трябва и съм сигурен, че ще се поздравим с успех. Трябва да сме доста мобилизирани и в двете фази на играта.“


Селекционерът на Люксембур Люк Холц заяви  на пресконференцията, че: „Трябва да внимаваме с офанзивните качества на българския отбор. Освен това ще опитаме да се възползваме от свободните пространства в противниковата половина, които най-вероятно ще се появят вследствие на атакуващата игра на домакините”.





Съдийска бригада от Литва ръководи световната квалификация на България срещу Люксембург. Главен арбитър на срещата е 38-годишният Гедиминас Мазейка, а негови помощници са  Витаутас Симкус и Витенис Казлаускас. Като четвърти съдия е назначен Сергеюс Слива.


Селекционерът Ивайло Петев гласува доверие на двама дебютанти от състава на ЦСКА защитниците Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков. След близо три години отсътвие, поради контузия в коляното, в националния отбор се завръща Иван Иванов. Двубоят с Люксембург ще е първи за бранителя на Панатинайкос Иван Иванов с националната фланелка от близо три години насам. За последно 28-годишният футболист игра за „лъвовете” при поражението от Чехия на „Васил Левски" с 0:1 в квалификациите за Мондиала в Бразилия на 15 октомври 2013 година. По-късно той получи тежка контузия на коляното и бе дълго извън игра, а след това, докато навлезе във форма, не попадаше в селекцията. Под рамката ще е Владислав Стоянов, а вдясно на атаката най-вероятно ще стартира друг юноша на армейците - Михаил Александров. В средата на терена ще играе Светослав Дяков. Пред него ще са Георги Миланов и Марселиньо, а на левия фланг ще Ивелин Попов. На върха на нападението ще бъде Димитър Рангелов.








Няма коментари:

Публикуване на коментар