събота, 11 юни 2016 г.

НИКОЛА БЕНИН. ЕВРО 2016. ФРАНЦИЯ – РУМЪНИЯ – 2:1



ФРАНЦИЯ – РУМЪНИЯ – 2:1

ФРАНЦИЯ: Лорис, Саня, Косиелни, Рами, Евра, Матуиди, Канте, Погба (77-Марсиал), Пайе (92-Сисоко), Жиру, Гризман (66-Коман)


РУМЪНИЯ: Татарушану, Сапунару, Григоре, Кирикеш, Рац, Хобан, Станчу (72-Кипчиу), Пинтили, Станку, Попа (82-Торже), Андоне (61-Алибек).

Съдия – Виктор Касай (Унгария)



1:0 Жиру (58)


Никола Станчу е спънат явно от Евра - дузпа за отбора на Румъния


1:1 Станку (65) (дузпа)

       С този двубой френският тим не загатна, че може да бъде шампион на Европа. Румънците играха тактически правилно и успяха през цялото време да затруднят футболистите на Франция. Мачът вървеше към справедливото реми до 89-та минута, когато Димитри Пайе вкара уникален гол, който и трима вратари на вратата не можеша да го спасят. С пропуски през първото полувреме се отличиха Антоан Гризман и Оливие Жиру. Френската също допусна грешки, като особено слаб мач направи тридесет и пет годишният Евра, който направи дузпа, спъвайки Никола Станчу. Дали неубедителната игра е от прекаленото пренавиване, от което в началото на мача се опасяваше треньорът Дидие Дешан, ще разберем през останалите мачове
         Само в отделни минути на срещнаха блеснаха с индивидуални изяви звездите на френския тим и Оливие Жиру, Погба и Саня, които загатнаха за потенциалните възможности на френския тим. От румънския тим с добрата си игра се отличиха Станку и Попа .
          Невъзможно е с един мач, Франция да бъде отписван като фаворит за титлата. Едно е сигурно, пред Дешан предстои време за сериозни размисли и работа за подобряване играта на отбора.  






Няма коментари:

Публикуване на коментар