четвъртък, 17 април 2014 г.

Мобилност в Рибник по проект "Увлекателни ИКТ инструменти за хора с увреждания"


Снимка

Магдалина Бенина и Анка от Полша



От 7 до 11 ноември в град Рибник (Полша) шестима представители на "Инициативи за гражданско общество" участваха в първата мобилност на партньорите по проекта "Увлекателни ИКТ инструменти за хора с увреждания", финансиран по програма "Леонардо да Винчи".
Срещата бе открита в кметството на града, където партньорите бяха приветствани от представител на Градския съвет. След което партньорските организации се представиха и споделиха техния опит за работа с лица със специални нужди.
Партньорите от Полша Zespół Szkół номер 6 w Rybniku, Полша , организира посещение в образователно-рехабилитационния център Wodzisław SL. В Rybnikas Zespół Szkół № 6 . Центърът се посещава от деца и младежи на възраст от бебета до 25 години. Там обучаемите придобиват практически умения за независим живот - съставяне на списък за пазаруване, отиване в магазина, купуване на необходимите продукти, готвене, пране език дрехи И т.н. Образователно-рехабилитационният център е оборудван с модерни зали за рехабилитация и работа с децата и младежите.
Партньорите ПО проекта бяха поздравени От Деца С  постановката "Four Seasons", както и с други песни и танцови изпълнения.
В следващите дни от визитата в Рибник участниците от партньорските организации бяха разделени на групи. Една от групите съсредоточи усилията си върху обсъждането на дизайна на сайта на проекта "Увлекателни ИКТ инструменти за хора с увреждания". Другите групи бяха включени в занятия по изработване на керамика и разработване на флаш игри за деца със специални образователни потребности.
Ползотворната среща в Рибник за върши с посещение на музея за историята на бирата в град Живиец, който остави у участниците незабравими и вълнуващи спомени.
 Партньорски организации:

  • Polskie Stowarzyszenie Na Реч Osób Z Upośledzeniem Umysłowym, Полша
  • Sociālās inovācijas Centrs, Латвия 
  • Zespół Szkół номер 6 w Rybniku, Полша 
  • Инициативи за гражданско общество, България 
  • Associazione VIAINDUSTRIAE, Италия 
  • Instituto Politecnico де Santarem, Португалия 
Никола Бенин


Няма коментари:

Публикуване на коментар